دکتر عبدالحسینی

عمل جراحی لاغری ساق پا

عمل لاغری ساق پا
5/5 - (2 امتیاز)

این مقاله صرفا یک مقاله آموزشی است و این جراحی توسط دکتر عبدالحسینی انجام نمی شود

چاقی موضعی مشکلی است که برخی از افراد به آن دچار هستند و دوست دارند بخشی از بدن خود را لاغرتر کنند تا با اندام‌های دیگر آنها متناسب شود. از طرفی، لاغری موضعی امکان‌پذیر نیست و زمانی که شروع به رژیم گرفتن و ورزش می‌کنید، چربی‌سوزی در کل بدن آغاز می‌شود و لاغری و کاهش وزن به‌صورت کلی انجام‌ می‌شود. پس راه حل حذف چربی‌های موضعی چیست؟ با پیشرفت علم و به‌روز شدن مهارت‌های جراحان، عمل‌های لاغری برای حذف چربی‌های موضعی ابداع و اجرا شدند. این عمل‌ها در اندام‌های مختلف مانند شکم، پهلو، ران، سینه و بازو انجام ‌می‌شوند. عمل جراحی لاغری ساق پا نیز یکی از انواع تکنیک‌های زیبایی است که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده است. در ادامه با عمل جراحی لاغری ساق پا، مزایا و معایب آن آشنا می‌شوید.

چه کسانی کاندید مناسبی برای عمل جراحی لاغری ساق پا هستند؟

عمل جراحی لاغری ساق پا، برای افرادی مناسب است که در سلامت جسمانی کامل قرار دارند و دوست دارند که ساق پاهایی متقارن و لاغرتر داشته ‌باشند. بهترین کاندیدها برای این نوع جراحی، افرادی هستند که از خطوط روی ساق پای خود به‌دلیل چربی زیاد در این ناحیه ناراضی هستند یا افرادی که به‌طور مادرزادی دارای ساق پاهای حجیم هستند و از هیپروتروفی شدید ساق پا رنج می‌برند.

این افراد باید بدانند که لیپوساکشن در قسمت ساق پا به‌اندازه نتیجه لیپوساکشن ران پا تأثیرگذار نیست و نتیجه جراحی لاغری در این ناحیه، به عواملی چون طول ساق پا و میزان ارتجاعی بودن پوست بستگی دارد.

بنابراین، حتی متقاضیان ایده‌آل برای عمل جراحی لاغری ساق پا باید میزان خطرات و تأثیر این عمل را در نظر بگیرند و انتظار واقع بینانه‌تری از نتیجه این جراحی داشته ‌باشند. لازم است بدانید که هر چه عمل تهاجمی‌تری برای لاغری ساق پا انجام دهید، باید انتظار عوارض شدیدتری در این ناحیه را داشته باشید.

چه کسانی کاندید مناسبی برای عمل جراحی لاغری ساق پا هستند؟

انواع عمل لاغری ساق پا

عمل‌های لاغری نواحی مختلف بدن با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شوند. از رایج‌ترین عمل‌های لاغری، عمل لیپوساکشن است که برای ساق پا نیز قابل‌اجرا است و معمولاً نتایج مطلوبی از این جراحی حاصل می‌شود. عمل لیپوساکشن، به‌روش‌های مختلفی انجام‌ می‌شود. در ادامه مطلب، روش‌های مختلف عمل جراحی لاغری ساق پا و روش‌های مختلف لیپوساکشن ساق پا را توضیح می‌دهیم تا تفاوت آنها را با یکدیگر درک کرده و کاربرد هر کدام را متوجه شوید.

لیپوساکشن سنتی

پیش از انجام این عمل، از ناحیه موردنظر عکس گرفته‌ می‌شود تا بتوان نتیجه را با وضعیت پیش از جراحی مقایسه کرد. قبل از جراحی، ناحیه مورد نظر علامت‌گذاری شده و تمامی نواقص احتمالی مانند عدم تقارن، نواحی دارای برجستگی یا فرورفتگی نیز در نظر گرفته‌ می‌شود. سپس بی‌حسی و منقبض‌کننده عروق تزریق می‌شود و پس از منقبض شدن عروق، عمل جراحی لاغری ساق پا به‌روش لیپوساکشن سنتی توسط کانول‌هایی با اندازه بیش از 4 میلی‌متر شروع می‌شود. پس از اتمام جراحی، به متقاضی توصیه می‌شود که از لباس‌های فشرده یا گن برای فشرده‌سازی ناحیه پس از جراحی به‌مدت 4 هفته استفاده شود.

مشاهده مقاله
سوالات مهم قبل از عمل لاغری

انواع عمل لاغری ساق پا

لیپوساکشن با کمک اولتراسوند

این شیوه عمل جراحی لاغری ساق پا، به‌کمک کانول‌هایی با نوک اولتراسوند انجام‌ می‌شود. این کانول‌ها طول موجی را منتشر می‌کنند که سلول‌های چربی موردنظر را به مایع تبدیل می‌کند و این مایع را آسیپراسیون می‌کند.

این نوع لیپوساکشن از محبوبیت زیادی برخوردار نیست و معمولاً جراحان این روش را توصیه نمی‌کنند؛ زیرا این تکنیک به‌دلیل استفاده از دستگاه و تجهیزات مخصوص، هزینه بالایی دارد و زمان انجام عمل نیز طولانی است. همچنین، متقاضی پس از این نوع جراحی درد بیشتری نسبت به‌روش‌های دیگر خواهد داشت و احتمال بروز عوارضی چون سوختگی پوست، نکروز و عدم ترمیم پوست پس از این نوع جراحی نسبت به‌روش‌های دیگر بیشتر است.

لیپوساکشن الکتریکی

این روش به‌کمک دستگاه الکتریکی انجام ‌می‌شود که توسط حرکات نوسانی در نوک کانول، چربی‌های مورد نظر را از بین می‌برد. این روش با معایبی چون نبود قدرت کافی سیستم الکتریکی برای حذف تمامی چربی‌های مورد نظر، شکننده بودن سیستم و بروز عوارض زیرساختی در بدن روبه‌روست و محبوبیت زیادی بین جراحان ندارد.

لیپوماتیک

این روش با نام‌های مختلفی چون لیپوساکشن دارویی یا لیپوساکشن هوای فشرده نیز شناخته می‌شود؛ اما عموم مردم و جراحان این روش را با نام لیپوماتیک می‌شناسند. این تکنیک، روشی محبوب است و خطرات زیادی برای متقاضی به‌دنبال ندارد که این عوامل باعث پرطرفداری این نوع عمل لاغری شده ‌است.

این روش برای اندام‌های مختلف نیز انجام‌ می‌شود و می‌توان گفت که محبوب‌ترین عمل جراحی لاغری ساق پا به‌شمار می‌آید. سیستم لیپوماتیک، برای تسهیل‌سازی فرآیند جراحی ابداع شده ‌است و دقت بسیار بالایی برای حذف تمامی چربی ناحیه مورد نظر دارد.

روش لیپوماتیک، مشابه به ‌روش کار یک موتور پنوماتیک است که توسط هوای فشرده باعث حرکات کانول به‌شکل‌های زیگزاگی، چرخشی و لرزشی می‌شود. درنتیجه این سه حرکت، مسیری هلیکوئیدی ایجاد شده و باعث مکش چربی‌های ساق پا یا هر ناحیه دیگر می‌شود و چربی را به‌طور همزمان با مکش، تجزیه می‌کند.

این روش با بهبودی سریع‌تر متقاضی همراه است؛ زیرا کلاژن‌سازی را تحریک کرده و باعث بهبودی و ترمیم سریع‌تر پوست ناحیه جراحی شده می‌شود.

اسمارت لیپو

اگر مقدار چربی ساق پای شما کم است، یکی از گزینه‌های پیش روی شما به‌عنوان عمل جراحی لاغری ساق پا، اسمارت لیپو است. طی این روش، از انرژی لیزر برای تجزیه چربی‌های اضافی ساق پا و سفت شدن پوست این ناحیه استفاده می‌شود. نتیجه این روش به‌اندازه روش‌های لیپوماتیک یا لیپوساکشن سنتی چشمگیر نیست، اما روشی مؤثر و مطمئن برای افرادی است که چربی اضافی کمی دارند.

مشاهده مقاله
عمل لیپوماتیک

لیفت ساق پا

این روش برای افرادی مناسب است که خواستار رفع افتادگی پوست ساق پا به‌طور همزمان با برداشتن چربی‌های این ناحیه هستند. جراحان معمولاً این روش را به افرادی که وزن زیادی از دست داده‌اند و پوست و بافت ساق پای آنها دچار افتادگی و تغییرات زیادی شده ‌است، پیشنهاد می‌کنند. روش لیفت برای سایر اندام‌های بدن نیز قابل انجام است.

لاغری ساق پا با بوتاکس

اگر به دنبال روشی کم‌تهاجمی و بدون نیاز به گذراندن دوره نقاهت هستید، ممکن است لاغری ساق پا با بوتاکس روش مناسبی برای شما باشد. تزریق بوتاکس به ساق پا باعث منقبض شدن عضلات ساق پا می‌شود و با ریلکس شدن عضلات این ناحیه، ساق پا کوچک‌تر و لاغرتر به نظر می‌رسد. اگر انتظار تغییرات کمی را دارید، تزریق بوتاکس می‌تواند جایگزین مناسبی برای جراحی‌های لاغری ساق پا باشد.

لاغری ساق پا با بوتاکس

لاغری ساق پا با رادیو فرکانسی

روش رادیوفرکانسی، از دیگر روش‌های لاغری ساق پا بدون نیاز به جراحی است. این روش با فرستادن امواج صوتی در بین سلول‌های چربی ساق پا، ارتعاشاتی را ایجاد می‌کند و شکستن مکانیکی چربی‌های اضافی ساق پا صورت ‌می‌گیرد که منجر به لاغری ساق پا می‌شود. این روش نیازی به جراحی ندارد و زخم‌های ایجادشده در این روش کوچک و نامحسوس خواهند بود.

دوره نقاهت عمل جراحی لاغری ساق پا

از آنجایی که عمل‌های لاغری ساق پا متفاوت هستند، دوره نقاهت هر کدام نیز با یکدیگر متفاوت است. پس از انجام هر کدام از جراحی‌های لاغری ساق پا، توصیه می‌شود که حداقل تا 3 هفته جوراب شلواری فشرده یا گن مخصوص ساق پا بپوشید تا دوره نقاهت را بهتر پشت‌سر بگذارید و نتیجه بهتری از جراحی را دریافت کنید.

احساس درد تا دو هفته پس از انجام جراحی لاغری ساق پا، طبیعی است و ایجاد تغییرات در مدل راه رفتن اگر به میزان کم باشد، جای نگرانی ندارد؛ زیرا عضلات و اعصاب ساق پا حین جراحی تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند و برای بهبودی به زمان احتیاج دارند.

اگر لیپوساکشن ساق پا برای لاغری و متقارن‌سازی ساق پا انجام شود، معمولاً دوره نقاهت تا دو هفته به طول می‌انجامد. در صورتی که روش‌های بدون جراحی مانند تزریق بوتاکس، نیازی به گذراندن دوره نقاهت ندارد و بهبودی فوراً حاصل می‌شود.

معایب و مزایای عمل جراحی لاغری ساق پا

انجام عمل جراحی لاغری ساق پا، مزایایی مانند اعتماد به نفس بیشتر هنگام پوشیدن لباس‌های کوتاه و شلوارک و کفش‌های پاشنه ‌بلند را برای شما به‌همراه دارد. البته در صورتی که این عمل توسط پزشک ماهر و با موفقیت انجام شود.

از طرف دیگر، این عمل‌ها معایبی نیز دارند که باید آنها را در نظر داشته‌ باشید. این معایب عبارتند از:

  • خستگی هنگام راه رفتن تا شش ماه بعد از عمل
  • مشکلات مربوط به ناهماهنگی رنگ پوست و ایجاد اسکار روی پوست تا 6 ماه پس از عمل
  • عدم تقارن ساق پا
مشاهده مقاله
کدام عمل لاغری بهتر است - ایمن ترین روش برای عمل لاغری

ممکن است این عمل تأثیر کمی روی راه رفتن افراد پس از جراحی داشته ‌باشد. ناهمواری در سطح ساق پا و هماتوم موضعی نیز از معایب موقتی این عمل است.

معایب و مزایای عمل جراحی لاغری ساق پا

عوارض جانبی عمل جراحی لاغری ساق پا

از شایع‌ترین عوارض جانبی جدی عمل پا، می‌توان به عفونت و نکروز اشاره کرد. همچنین، این عمل مانند جراحی‌های دیگر که باعث تغییراتی در بافت ماهیچه می‌شوند، با خطراتی مانند موارد ذیل همراه است:

  • ماندن جای زخم
  • ورم
  • لخته شدن خون
  • درد طولانی‌مدت

اگرچه که جراحی لاغری ساق پا نسبت به سایر جراحی‌های لاغری برای اندام‌های دیگر بدن، روشی کمتر تهاجمی است و عوارض آن نیز معمولاً شدید و دائمی نیست؛ اما در هر صورت باید با دیدن اولین نشانه‌ها و کوچک‌ترین عوارض، به پزشک خود اطلاع دهید تا از بروز عوارض جدی‌تر و دائمی جلوگیری کنید.

عوارض جانبی عمل جراحی لاغری ساق پا

عمل جراحی لاغری ساق پا به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

عمل جراحی لاغری ساق پا، برای تمامی افراد مناسب نیست؛ به‌خصوص افرادی که دارای افتادگی و شلی پوست زیادی هستند. افرادی که وزن زیادی را از دست داده‌اند، کاندید مناسبی برای این عمل‌ها محسوب نمی‌شوند.

علاوه بر این، عمل لاغری ساق پا ممکن است عوارض و خطرات بیشتری برای بیماران دارای اضافه وزن ایجاد کند. همچنین اگر این عمل را برای کاهش هیپروتروفی ساق پا انجام می‌دهید، در نظر داشته ‌باشید که ممکن است این عمل باعث شود که فشار بیشتری به زانوها وارد شده و انحطاط مفصل زانو را تشدید کند.

هزینه عمل جراحی لاغری ساق پا

هزینه عمل جراحی لاغری ساق پا، به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان نرخی یکسان را برای این عمل‌ها در هر کلینیک مشخص کرد. هزینه این جراحی‌ شامل دستمزد جراح و تیم پزشکی، ویزیت و بررسی‌های قبل و بعد از جراحی، نوع جراحی و تجهیزات لازم برای آن، داروهای لازم برای دوره نقاهت، نیاز به جراحی مجدد در صورت نیاز و محل کلینیک است.

سخن پایانی

عمل جراحی لاغری ساق پا، انواع مختلفی دارد و بسته به میزان چربی اضافی ساق پای افراد، از روشی متفاوت و مناسب برای هر فرد استفاده می‌شود. این عمل‌های لاغری با مزایایی چون افزایش اعتماد به نفس افراد هنگام پوشیدن لباس‌های مختلف و متنوع همراه هستند. اما باید مانند هر گونه جراحی دیگر، عوارض و معایب آن را نیز در نظر بگیرید. از مهمترین عواملی که باید هنگام انتخاب روش و نحوه انجام عمل لاغری ساق پا به آن دقت کنید، انتخاب کلینیک و جراح ماهر است تا عمل با موفقیت انجام شود. دکتر عبدالحسینی، یکی از ماهرترین جراحان کشور است که انواع عمل‌های لاغری برای اندام‌های مختلف بدن را برای شما تشخیص و انجام می‌دهد. می‌توانید برای اطلاع از نحوه اخذ نوبت و مشاوره با کلینیک تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر عبدالحسینی

دکتر عبدالحسینی

جراح و فلوشیپ جراحی لاپاروسکوپی پیشرفته ، جراحی چاقی و متابولیک ، جراحی متابولیک برای درمان دیابت نوع 2

جدیدترین مقالات

جدیدترین مقالات حوزه جراحی چاقی

اسکرول به بالا